Samfund

Søndag samler tusindvis af frivillige ind til kræftsagen

Foto: Michael Langhoff.

Landet over vil indsamlere gå fra dør til dør for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling. Er du ikke hjemme, kan du støtte via sms, MobilePay, bankoverførsel, girokort eller digitale indsamlinger på Facebook.

Tidligt søndag morgen går frivillige i hele landet i gang med at uddele indsamlingsbøtter, tasker og foldere til de tusindvis af indsamlere, som fra kl. 10 vil tage ud for at samle penge ind til kræftsagen.

– Jeg ser altid frem til Kræftens Bekæmpelses årlige Landsindsamling og til at mærke opbakningen fra alle de mennesker og familier, vi banker på hos. Det er en uundværlig støtte for kræftsagen, siger formand i Kræftens Bekæmpelse, Helen Bernt Andersen, der selv skal på gaden for at samle ind søndag.

– En stor del af foreningens arbejde ville ganske enkelt ikke være muligt uden den meget store opbakning fra frivillige i hele landet, og jeg er derfor dybt taknemmelig for indsamlernes vigtige indsats og danskernes donationer, siger hun. 

I 2021 deltog omkring 2.700 frivillige indsamlingsledere og hjælpere og ca. 14.000 frivillige indsamlere i årets Landsindsamling.

Derfor er din støtte vigtig

De penge, der kommer ind, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til mennesker ramt af kræft og deres pårørende, til forskning og forebyggelse.

Overskuddet fordeles med 61 pct. til forskning, 18 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og tre pct. til administration. Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige.

Derfor er foreningen dybt afhængig af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som på den måde er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

Kommentarer